COVID-19

Covid19-valokuvanäyttely

Covid19-valokuvanäyttely kertoo kuvien ja tarinoiden kautta, kuinka koronavirus koskettaa meitä kaikkia iästä, elämäntilanteesta ja ammatista riippumatta.

Näyttelyn on tilannut Ihmisoikeuskeskus. Näyttelyn suojelijana toimii Helsingin yliopiston työelämäprofessori Pekka Sauri. Näyttelyn avajaisissa maanantaina 7.12. mm. keskustellaan koronan vaikutuksista mielenterveyteen. Avajaiset esitetään myös verkossa.

7.–23.12.2020 ma–pe klo 9–19
Kulttuurihalli (entinen lippumyymälä)
Helsingin päärautatieasema, Kaivokatu 1

EROTTAMATTOMAT

kaksoset Pohjanmaalta

Tutustuin Pohjanmaalla ihaniin kaksosmiehiin. He ovat kuin yhteen kasvaneet. Kaiken erilaisuutensa ohella he ovat erittäin rakastettavia, älykkäitä ja huumorintajuisia – lisäksi jonkun tahon mielestä heillä on todettu Aspergerin oireyhtymä, mitä he eivät itse alleviivaa. Näistä rakkaista miehistä on pian tulossa valokuvanäyttely. Toivon että näyttely puhuttelee katsojaa, päästää hänet lähemmäksi ihmisyyttä ja auttaa arvostamaan ihmisten erilaisuutta!

Näyttely on siirretty huhtikuulle 2021.
Villa Väinölä, Väinöläntie 4, Alajärvi

Näyttelyn suojelijana on Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen. Mukana ovat myös Alajärven kaupunki ja Lehtimäen opisto.

SONY DSC

 

KATSO IHMINEN 

Koostenäyttely Espoon kulttuuritalolla 7.10–27.11.2020. Näyttelyn suojelijana on piispa Kaisamari Hintikka.

 

1minaolen-juliste_01web

 

MINÄ OLEN 

MINÄ OLEN -valokuvanäyttelyn tavoitteena on osoittaa, että ihminen on ehjä ja kokonainen vaikka jokin kehon osa olisi korvattu proteesilla. Vaikka jäsen on menetetty, persoona on tallella. Näyttely pyrkii poistamaan inhimillisen kohtaamisen esteitä.

Näyttely kuuluu Johanna Kareen KATSO IHMINEN ™ -näyttelykonseptiin, joka herättää keskustelua tärkeistä, marginaaliin jääneistä ilmiöistä ja ihmisistä. Näyttelyssä on mukana Invalidiliitto ja näyttelyn suojelijana toimii eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen.

16.–27.9.2020 (Helsingin Musiikkitalo, Mannerheimintie 13 A).
  

alalyo-jkare

ÄLÄ LYÖ

ÄLÄ LYÖ valokuvanäyttely kertoo naisten kokemasta perhe ja lähisuhdeväkivallasta. Parikymmentä naista kuolee vuosittain parisuhdeväkivallan uhrina Suomessa ja turvattomin paikka on oma koti. Näyttely kuuluu osana Johanna Karen valokuvataide konseptiin Katso Ihminen. Näyttelyn suojelijana Petteri Orpo.

Näyttely on esillä 18.9 – 5.10.2019 Galleria Laterna Magica, Rauhankatu 7, 00170 Helsinki

ghostofthegame

GHOST OF THE GAME – PELIN HENKI 15.4 – 7.5.2019

Johanna Kareen PELIN HENKI – GHOST OF THE GAME valokuvanäyttely, Musiikkitalo (Mannerheimintie 13 A, Helsinki).

Tunnetut suomalaiset ja kansainväliset jääkiekkoilijat kertovat näyttelyssä kuvallaan ja tarinallaan, miten elämä muuttui taklauksesta syntyneen aivovamman seurauksena. NHL-pelaajista mukana on kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja Daniel Carcillo

Näyttelyn suojelija on moninkertainen purjehduksen maailmanmestari, kansanedustaja Sari Multala. Tukijoina toimivat Suomen Jääkiekkoilijat SJRY, Ruotsin pelaajayhdistys SICO, jääkiekkovaikuttaja Alpo Suhonen, Mehiläinen Oy ja Aivovammaliitto ry


KOSKETA MINUA 14.-27.2.2019, Sanomatalo Helsinki

kosketaminua


Kosketa minua -näyttely kertoo ajatuksia yksinäisyydestä

Sanomatalon Käytävägalleriassa on esillä 14.–27.2.2019 valokuvaaja Johanna Kareen näyttely Kosketa minua. Näyttely on toteutettu yhdessä HelsinkiMission kanssa. Näyttelyn suojelijana toimii perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko.

Johanna Kareen (s. 1965) KOSKETA MINUA -näyttely paljastaa ihmisen perustarpeen tulla kohdatuksi. Kare esittelee näyttelyssä kokoelman mustavalkoisia henkilökuvia. Kuviin liittyvissä teksteissä henkilöt kertovat ajatuksiaan ja havaintojaan yhteenkuuluvuudesta,
ulkopuolisuudesta, yksinäisyydestä – inhimillisistä tunteista, jotka yhdistävät meitä näennäisestä erilaisuudestamme huolimatta.

KOSKETA MINUA on osa Johanna Kareen KATSO IHMINEN ™ -näyttelykonseptia, joka nostaa esiin yhteiskunnallisesti tärkeitä, usein marginaalisia tai unohdettuja ilmiöitä ja ihmisiä. Aiempia
näyttelyitä ovat olleet mm. kodittomia kuvannut Katuvarpuset, koulukiusaamisen vastainen Minuunkin sattui, Suomi 100 -ohjelmistoon kuulunut Lotta-näyttely sekä vangeille äänen antanut Armon kalterit.

kosketaminua

3.9 – 30.11.2018 – Katajanokan hotelli, Merikasarminkatu 1, Helsinki.

Armon kalterit on koskettava näyttely, jossa kymmenen vankia tuo esiin kasvonsa ja tarinansa. Näyttely on vetoomus ihmisarvon puolesta. Se pyrkii tukemaan vangitun ihmisen omanarvontuntoa, herättämään empatiaa katsojassa ja siten tukemaan vangin paluuta yhteiskunnan jäseneksi. Kuvat on ottanut Johanna Kare ja tarinat on kirjannut Haka Kekäläinen. Näyttelyn suojelijana toimii sisäministeri Kai Mykkänen. Erityiskiitos Marko Meijerille.

Näyttely on osa valokuvaaja Johanna Kareen KATSO IHMINEN™-näyttelykonseptia, joka nostaa esiin marginaalisia ja unohdettuja ilmiöitä ja ihmisiä.

Armon kalterit -näyttelyn rahoittaja on Rikosseuraamuslaitos (RISE) ja se on tuotettu yhteistyössä evankelisluterilaisten seurakuntien kanssa.


Minuunkin sattui, 26.3 /8.4- 2018 Sanomatalo – Helsinki

Näyttely koostuu henkilökuvista ja -tarinoista, jotka kertovat kiusaamisen seurauksista ja selviämisestä. Nämä muodostavat vaikuttavan vetoomuksen koulukiusaamista vastaan. Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee näyttelyä ja ministeri Sampo Terho toimii sen suojelijana. Tarinat on kirjoittanut Pia Warvas.


LOTTA 9.9.2017, Sanomatalo – Helsinki

LOTTA-näyttelyssä toisen maailmansodan lotat ja rintamasotilas kotisisaret esittäytyvät kuvin ja kertomuksin. Näyttely oli osa Suomi 100 vuotta -juhlallisuuksia. Näyttelyn suojelijana toimi tasavallan presidentin puoliso, rouva Jenni Haukio ja näyttelyn avasi puolustusministeri Jussi Niinistö.


Katuvarpusia 2016 – 2018

  • Eduskuntatalon kirjasto, marraskuu 2016
  • Pelastusarmeijan Temppeli, Helsinki, lokakuu 2016
  • Tuomiokirkon krypta, heinäkuu 2016