näyttelykonsepti-katso-ihminen

3.9 – 30.11.2018 – Katajanokan hotelli, Merikasarminkatu 1, Helsinki.

Armon kalterit on koskettava näyttely, jossa kymmenen vankia tuo esiin kasvonsa ja tarinansa. Näyttely on vetoomus ihmisarvon puolesta. Se pyrkii tukemaan vangitun ihmisen omanarvontuntoa, herättämään empatiaa katsojassa ja siten tukemaan vangin paluuta yhteiskunnan jäseneksi. Kuvat on ottanut Johanna Kare ja tarinat on kirjannut Haka Kekäläinen. Näyttelyn suojelijana toimii sisäministeri Kai Mykkänen. Erityiskiitos Marko Meijerille.

Näyttely on osa valokuvaaja Johanna Kareen Katso ihminen -näyttelykonseptia, joka nostaa esiin marginaalisia ja unohdettuja ilmiöitä ja ihmisiä.

Armon kalterit -näyttelyn rahoittaja on Rikosseuraamuslaitos (RISE) ja se on tuotettu yhteistyössä evankelisluterilaisten seurakuntien kanssa.


LOTTA 9.9.-19.9.2017, Sanomatalo – Helsinki

LOTTA-näyttelyssä toisen maailmansodan lotat ja rintamasotilas kotisisaret esittäytyvät kuvin ja kertomuksin. Näyttely oli osa Suomi 100 vuotta -juhlallisuuksia. Näyttelyn suojelijana toimi tasavallan presidentin puoliso, rouva Jenni Haukio ja näyttelyn avasi puolustusministeri Jussi Niinistö.


Minuunkin sattui, 26.3.2017 Sanomatalo – Helsinki

Näyttely koostuu henkilökuvista ja -tarinoista, jotka kertovat kiusaamisen seurauksista ja selviämisestä. Nämä muodostavat vaikuttavan vetoomuksen koulukiusaamista vastaan. Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee näyttelyä ja ministeri Sampo Terho toimii sen suojelijana. Tarinat on kirjoittanut Pia Warvas.


Katuvarpusia 2016 – 2018

  • Eduskuntatalon kirjasto, marraskuu 2016
  • Pelastusarmeijan Temppeli, Helsinki, lokakuu 2016
  • Tuomiokirkon krypta, heinäkuu 2016