ESIKUVAT PUHUVAT

Musiikkitalolla 4.–25.12.2021 Johanna Kareen KATSO IHMINEN® -konseptin valokuvanäyttely ESIKUVAT PUHUVAT, joka nostaa esiin kymmenen vammaisurheilijaa ja heidän tarinansa. Näyttely on tuotettu yhteistyössä Suomen paralympiakomitean kanssa, ja näyttelyn suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

 

NETTIHELVETTI

NETTIHELVETTI-valokuvanäyttely Nettikiusaaminen on pilkkaamista, uhkailua, toisen henkilön yksityisten tietojen levittämistä tai toisena ihmisenä esiintymistä. Nämä ovat – tai niiden pitäisi olla – rangaistavia rikoksia. Johanna Kareen valokuvanäyttely NETTIHELVETTI tuo esille nettikiusaamisen ilmenemismuotoja ja seurauksia. Se kertoo kiusaamisen uhreista ja vaikutuksista heidän elämäänsä. Näyttely on vahva vetoomus sekä päättäjille että tavallisille kansalaisille: Yhteiskunta ei voi olla täysin neuvoton näin laajan ja vahingollisen ilmiön edessä. Nettikiusaamisen estämiseen ja rankaisemiseen on löydettävä keinot

NETTIHELVETTI on osa Johanna Kareen KATSO IHMINEN™ -näyttelykonseptia, joka nostaa esiin yhteiskunnan marginaaliin jääneitä ihmisiä ja ilmiöitä. Näyttelyn suojelijana Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

COVID-19

Covid-19

Covid19-valokuvanäyttely kertoo kuvien ja tarinoiden kautta, kuinka koronavirus koskettaa meitä kaikkia iästä, elämäntilanteesta ja ammatista riippumatta.

Näyttely on esillä Temppeliaukion kirkossa (Lutherinkatu 3, Helsinki) 12.6.–31.7.2021. Elokuussa näyttely siirtyy kauppakeskus Triplaan

Näyttelyssä on mukana Ihmisoikeuskeskus. Näyttelyn avajaisissa keskusteltiin mm. koronan vaikutuksista mielenterveyteen.

EROTTAMATTOMAT

Kaksoset Pohjanmaalta

Tutustuin Pohjanmaalla ihaniin kaksosmiehiin. He ovat kuin yhteen kasvaneet. Kaiken erilaisuutensa ohella he ovat erittäin rakastettavia, älykkäitä ja huumorintajuisia – lisäksi jonkun tahon mielestä heillä on todettu Aspergerin oireyhtymä, mitä he eivät itse alleviivaa. Näistä rakkaista miehistä on pian tulossa valokuvanäyttely. Toivon että näyttely puhuttelee katsojaa, päästää hänet lähemmäksi ihmisyyttä ja auttaa arvostamaan ihmisten erilaisuutta!

Näyttely on avoinna 7.–30.6. Villa Väinölässä (Väinöläntie 4, Alajärvi).

Näyttelyn suojelijana on Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen. Mukana ovat myös Alajärven kaupunki ja Lehtimäen opisto.

KATSO IHMINEN 

SONY DSC

 

Koostenäyttely Espoon kulttuuritalolla 7.10–27.11.2020. Näyttelyn suojelijana on piispa Kaisamari Hintikka.

 

MINÄ OLEN 

1minaolen-juliste_01web

 

MINÄ OLEN -valokuvanäyttelyn tavoitteena on osoittaa, että ihminen on ehjä ja kokonainen vaikka jokin kehon osa olisi korvattu proteesilla. Vaikka jäsen on menetetty, persoona on tallella. Näyttely pyrkii poistamaan inhimillisen kohtaamisen esteitä.

Näyttely kuuluu Johanna Kareen KATSO IHMINEN® -näyttelykonseptiin, joka herättää keskustelua tärkeistä, marginaaliin jääneistä ilmiöistä ja ihmisistä. Näyttelyssä on mukana Invalidiliitto ja näyttelyn suojelijana toimii eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen.

16.–27.9.2020 (Helsingin Musiikkitalo, Mannerheimintie 13 A).
  

ÄLÄ LYÖ

alalyo-jkare

ÄLÄ LYÖ valokuvanäyttely kertoo naisten kokemasta perhe ja lähisuhdeväkivallasta. Parikymmentä naista kuolee vuosittain parisuhdeväkivallan uhrina Suomessa ja turvattomin paikka on oma koti. Näyttely kuuluu osana Johanna Karen valokuvataide konseptiin Katso Ihminen. Näyttelyn suojelijana Petteri Orpo.

Näyttely on esillä 18.9 – 5.10.2019 Galleria Laterna Magica, Rauhankatu 7, 00170 Helsinki

GHOST OF THE GAME – PELIN HENKI

ghostofthegame

Johanna Kareen PELIN HENKI – GHOST OF THE GAME valokuvanäyttely, Musiikkitalo (Mannerheimintie 13 A, Helsinki) 15.4.–7.5.2019.

Tunnetut suomalaiset ja kansainväliset jääkiekkoilijat kertovat näyttelyssä kuvallaan ja tarinallaan, miten elämä muuttui taklauksesta syntyneen aivovamman seurauksena. NHL-pelaajista mukana on kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja Daniel Carcillo

Näyttelyn suojelija on moninkertainen purjehduksen maailmanmestari, kansanedustaja Sari Multala. Tukijoina toimivat Suomen Jääkiekkoilijat SJRY, Ruotsin pelaajayhdistys SICO, jääkiekkovaikuttaja Alpo Suhonen, Mehiläinen Oy ja Aivovammaliitto ry


KOSKETA MINUA

kosketaminua


Kosketa minua -näyttely kertoo ajatuksia yksinäisyydestä

Näyttely toteutettiin yhdessä HelsinkiMission kanssa ja sen suojelijana toimi perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko.

Johanna Kareen (s. 1965) KOSKETA MINUA -näyttely paljastaa ihmisen perustarpeen tulla kohdatuksi. Kare esittelee näyttelyssä kokoelman mustavalkoisia henkilökuvia. Kuviin liittyvissä teksteissä henkilöt kertovat ajatuksiaan ja havaintojaan yhteenkuuluvuudesta,
ulkopuolisuudesta, yksinäisyydestä – inhimillisistä tunteista, jotka yhdistävät meitä näennäisestä erilaisuudestamme huolimatta.

14.-27.2.2019, Sanomatalo Helsinki

kosketaminua

ARMON KALTERIT

Armon kalterit on koskettava näyttely, jossa kymmenen vankia tuo esiin kasvonsa ja tarinansa. Näyttely on vetoomus ihmisarvon puolesta. Se pyrkii tukemaan vangitun ihmisen omanarvontuntoa, herättämään empatiaa katsojassa ja siten tukemaan vangin paluuta yhteiskunnan jäseneksi. Kuvat on ottanut Johanna Kare ja tarinat on kirjannut Haka Kekäläinen. Näyttelyn suojelijana toimii sisäministeri Kai Mykkänen. Erityiskiitos Marko Meijerille.

3.9–30.11.2018, Katajanokan hotelli, Merikasarminkatu 1, Helsinki


Minuunkin sattui

Näyttely koostuu henkilökuvista ja -tarinoista, jotka kertovat kiusaamisen seurauksista ja selviämisestä. Nämä muodostavat vaikuttavan vetoomuksen koulukiusaamista vastaan. Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee näyttelyä ja ministeri Sampo Terho toimii sen suojelijana. Tarinat on kirjannut Pia Warvas.

26.3.–8.4.2018, Sanomatalo, Helsinki


LOTTA

LOTTA-näyttelyssä toisen maailmansodan lotat ja rintamasotilas kotisisaret esittäytyvät kuvin ja kertomuksin. Näyttely oli osa Suomi 100 vuotta -juhlallisuuksia. Näyttelyn suojelijana toimi tasavallan presidentin puoliso, rouva Jenni Haukio ja näyttelyn avasi puolustusministeri Jussi Niinistö.

9.9.2017, Sanomatalo, Helsinki

Lotta-näyttely on ollut esillä myös Sodan ja rauhan keskus Muistissa (Ristimäenkatu 4, Mikkeli).


Katuvarpusia

Johanna Kare on kuvannut kodittomia ihmisiä Helsingin kaduilla. Näyttely on ollut esillä seuraavissa paikoissa:

  • Eduskuntatalon kirjasto, marraskuu 2016
  • Pelastusarmeijan Temppeli, Helsinki, lokakuu 2016
  • Tuomiokirkon krypta, heinäkuu 2016